Orientering og syltetøy

Båbær og kreklingsyltetøy
Båbær- og kreklingsyltetøy

Dagens medlemsmøte skulle egentlig handle om orientering. Jeg kom litt sent oppover til Fongen da jeg var på et møte først og måtte ordne noen greier, men jeg kom meg da ut sammen med Cathrine og Emma. Ikke verst å være på sin første orienteringstur før man er blitt 3 måneder. Vi hadde utspekulerte planer om å ta iallefall 3 poster og være kjapt tilbake for å steike (og spise) vafler. Nå var det bare det at det var så alvorlig mye blåbær ved post 60, at kartet ble tatt ut og kartmappa fyllt med blåbær og krekebær. Til slutt kom vi oss videre mot neste post etterhvert, med et par plukkestopp på veien. Etter post 59 og 61 fikk vi følge av Rikke, og da måtte vi nesten ta en post til, så vi satte kursen mot post 62. Vel tilbake på Fongen var vaffelsteikinga starta. Det er heldigvis noen som tar ansvar i fagleder vaffels fravær 🙂

Bærene ble rensket for de verste greinene og bladene, og rørt sammen til syltetøy sammen med noen skjeer sukker. Smakte fortreffelig.