Tilrettelegging av spesialkart for redningsformål i OziExplorer

Med offentlig tilgjengelige vektorbaserte topografiske kart fra internett i OziExplorer har det blitt betydelig enklere å generere/skrive ut kart over søketeiger med passende detaljnivå, og man kan få utskrift med inntegnet teig om tiden tillater det. Dette gir en fleksibilitet og presisjon som var utenkelig med det gamle bitmap/raster M711 kartet fra 1998 vi benyttet før. Det er dog noen ulemper med de nye vektorkartene. Først den åpenbare begrensingen: dersom du ikke har nettilkobling så har du heller ikke noe kart. Videre får man sjelden skalering til å stemme ved utskrift (gjelder også rasterkart), og detaljnivå varierer mellom forskjellige zoom-nivå. En sti kan eksistere på nivå 10, forsvinne på nivå 11 og komme tilbake på nivå 14. Det samme gjelder navn og høydebenevnelser på vann, veinavn osv. Og selv om vektorkart kan blåses opp til en enorm størrelse, så har de sjelden same mengde detaljer som for eksempel et orienteringskart. Det kan også være andre kartdetaljer som kan være interessante å ha for hånden. Jeg går her gjennom prosessen med å tilpasse et kart til SAR bruk i OziExplorer. Som eksempelet bruker jeg et kart over skiløypene i bymarka vest for Trondheim. Bildene er hentet fra engelsk OziExplorer versjon 3.95.5q, men det skal fungere like bra i den norske utgaven. Pass på at lisenskoden er lagt inn riktig, ellers virker ikke funksjonene som brukes her.

 

Klargjøring av kartet

 

For at et kart skal kunne brukes i Ozi må det konverteres til det proprietære .map formatet. For å gjøre dette trenger du et bilde, fortrinnsvis et tiff eller bmp bilde direkte fra kartleverandør. I dette tilfellet fikk jeg fatt i en pdf-versjon av kartet. PDF filer kan enkelt konverteres til bilder, det er bare å søke opp en passende converter: http://lmgtfy.com/?q=pdf+image+converter . Hvilken som virker for akkurat den pdf-en du har for hånden varierer litt, så prøv deg frem. Vær dog obs på at en liten pdf fil gir en liten billedfil, man kan ikke hente tilbake data som er tapt i kompresjonen og pdf filer har en tendens til å være godt komprimert.

Dersom du føler deg ekstra nerdete kan du bruke Image Magick isteden. Kommandoen magick mogrify -density 300 -compress LZW -depth 8 -format tiff *.pdf[0] tar side 1 i alle PDF filer i gjeldende mappe og konverterer dem til TIFF med 300dpi og 32bit farger. legg på -rotate [grader] for å rotere bildet med nord opp, vanligvis -rotate 90. Dersom dette føres helt gresk ut er det bare å bruke den litt mer brukervennlige metoden over.

Det er selvsagt også mulig å benytte scannede papirkart, men det er vanskeligere å få et godt resultat på denne måten. Det er viktig å bruke et nytt kart uten ekstra bretter, rifter og flekker. Videre trenger man en skanner som er like stor som kartet, eller som kan skanne kartet i så få deler som mulig. Jeg har ikke lykkes med å konvertere kart som er skannet i flere enn 3 deler. Om man må skanne i flere deler bør man bruke Photoshop eller lignende spesialverktøy for å sette bildene sammen til ett stort bilde før man går videre. Det er lett å se om man lykkes med sammenføyningen, det er bare å følge rutenett og høydekurver og se at de er like på skjermen som på originalen. Utbredelsen av multifunksjonskopimaskiner med A3 skanner har gjort denne jobben betydelig enklere enn når jeg først tok i bruk Ozi i 2006. Den teknologiske utviklingen har gjort skannere med høy kvalitet til noe som finnes på ethvert kontor. For å oppnå best mulig resultat, gjør følgende:

· Rengjør glassplaten grundig med vinduspuss før bruk

· Pass på at kartet ligger i riktig vinkel på skanneren

· Bruk ikke automatisk arkmater, legg kartet rett på glassplata

· Dersom du må skanne i flere deler må du sørge for god overlapp mellom bildene, minst 30%

· Om mulig benytt tiff som format. Ellers benytter du jpeg. Unngå bruk av pdf som gjerne er standardvalget. Alle de skannere/kopimaskiner jeg har testet støtter tiff som format, men valget er gjerne gjemt bort.

· Skann i så høy oppløsning som mulig. Denne måles vanligvis i DPI (punkter per tomme), og bør være 300 eller høyere. Se skannerens/kopimaskinens brukermanual for detaljer.

Er du heldig sitter du nå med en tiff fil på >50MB (tilsvarer et A3 kart), eller en jpeg på >15MB. Da er du klar for neste steg.

Kalibrering av kartet

For at Ozi skal vite hvilket område kartet dekker må kartet kalibreres. For å gjøre dette velger du ut 9 punkter på kartet der du kan finne nøyaktig posisjon. Disse punktene bør fordeles jevnt utover hele kartet for å gi best mulig resultat. Det går an å bruke færre enn 9 punkter, men jeg anbefaler at du bruker alle for best mulig resultat. Denne delen er lettest å gjennomføre om du har tilgang på en maskin med to skjermer, eller evt benytter to datamaskiner ved siden av hverandre. Det er for eksempel mulig å koble en flatskjerm tv til de fleste nyere datamaskiner så lenge man har riktig kabel.

· Åpne Internet maps ““ Norway topographic på den ene skjermen. Denne brukes for å hente ut posisjoner. Åpne deretter Ozi en gang til på den andre skjermen og velg File, Load and calibrate map image:
clip_image001

· Åpne kartbildet, og velg point 1 i menyen:
clip_image002

· Finn en skarp kartdetalj som ser lik ut både på kartet du kalibrerer og på vektorkartet. Veikryss, hjørner på større bygninger, spisse nes og bekkeutløp er fine til dette. Klikk deretter i kartet du kalibrerer for å markere (en sirkel med tallet 1 ved siden av dukker opp), og lag et waypoint på vektorkartet på eksakt samme sted. Her er det viktig å være nøyaktig. Zoom langt inn på begge kartene og ta deg god tid. Det er viktig å kunne se begge kartene samtidig for å få et godt resultat.
clip_image004

· Finn så posisjonen for waypointen og kopier den inn under Point 1 i kalibreringsvinduet. Jeg bruker UTM i eksempelet, men lat/long fungerer like bra. Bruk det formatet du er mest kjent med.
clip_image006

· Gjør det samme med de resterende punktene til alle 9 er fordelt jevnt utover kartet:
clip_image008

· Lagre kalibreringen. Du får nå en .map-fil som hører sammen med bildet.
clip_image010

Legge på rutenett

En av de store fordelene med denne prosessen er at du kan legge standard 1km ruter på kartet.

clip_image011

clip_image012

Husk å lagre kartet etterpå.