OSS (Ofte Stilte Spørsmål) om Shift-tasten

Bare sånn i tilfelle du en gang skulle få problemer med SHIFT-tasten, her er de oftest stilte spørsmålene i denne sammenheng.

Mine to Shift-taster har små piler på seg som peker oppover. Betyr dette at de virkelige Shift-tastene befinner seg over disse tastene?
Nei, Shift-tastene med piler på er de virkelige Shift-tastene. Pilene som peker oppover betyr at du skal se oppover, med andre ord på skjermen. Tastaturet er nemlig beregnet på touch-metoden hvilket vil si at du ikke skal se på tastaturet når du skriver.
Hva skjer dersom jeg trykker på begge Shift-tastene samtidig?
Å trykke ned begge disse tastene samtidig kan føre til at enormt store bokstaver dukker op på skjermen, og disse enorme tegnene kan bli så store at de “brenner” seg inn i skjermen, en såkalt “Screen Burn-In”. Dette kan bli ganske så pinlig, spesielt dersom du skriver “smuss”. Men for kr. 1.495,- kan du få kjøpt vår Burn-In Protector. Det er helt opp til deg å avgjøre, men vi har sagt vårt:.

Min religiøse overbevisning forbyr meg å bruke shift-tastene. hvordan kan jeg nå skrive store bokstaver?
Diskutér dette med din åndelige rådgiver. Kanskje din overbevisning ikke forbyr deg å benytte Caps Lock tasten?

JEG TRYKKET PÅ SHIFT-TASTEN OG NÅ SITTER DEN FAST. HVA SKAL JEG GJØRE?
Er det små barn i huset som liker peanøttsmør eller Nugatti? Og har i tilfelle noen av disse barna kommet nær tastaturet på PCen? Eller kanskje du selv har en dragning mot sjokade? Da er det på tide å vaske tastaturet, og den enkleste måten å gjøre det på er å plassere hele tastaturet i oppvaskmaskinen. Eller man ta den gamle, velprøvde metoden med sterkt såpevann og skrubb i bruk – da blir i alle fall tastaturet skikkelig rent. Etterpå tørker du tastaturet ved å legge det i stekeovnen på 250 grader en halvtimes tid.

Hvorfor er det ikke noen Shift-taster på mitt tastatur? Det nærmeste jeg kommer er to taster merket “hif”
Dersom du vasker hendene oftere kan du for fremtiden unngå dette problemet.

Jeg er lei av å trykke ned Shift-tasten hver gang jeg skal ha store bokstaver. Finnes det en enklere måte jeg kan benytte meg av?
Vi lever i en moderne tid, og det er slett ikke usannsynlig at ditt tastatur kan la seg utstyre med en stemmekontroll. Ta kontakt med leverandøren. Dersom det lar seg ordne, og du får installert stemmekontroll på Shift-tastene, prøv å si “shift”; og legg merke til om tastene trykkes ned av seg selv. Vær oppmerksom på at du gjerne må si “shift” flere ganger før det skjer noe. PCen må kanskje trenes opp til å forstå denne kommandoen.

Det er to Shift-taster på mitt tastatur. Hvilken skal jeg benytte?
For å unngå unødvendig mye slitasje på bare den ene av tastene anbefales det å veksle mellom de to. Før nøye regnskap med hvor mange ganger hver enkelt tast benyttes slik at de brukes like ofte begge to. Heller litt ekstra bryderi istedenfor å ikke ha Shift-taster som fungerer.

Hvorfor er den ene Shift-tasten større enn den andre?
Det er den ikke – det er bare en optisk illusjon akkurat som når månen virker større når den ligger like over horisonten. For å bevise dette overfor deg selv, ta med deg tastaturet ut på et stort åpent jorde og plasser tastaturet i en vertikal stilling. Gå så 200 – 300 meter unna og du vil nå se at alle tastene er like store.

Dersom jeg trykker på begge Shift-tastene for ofte, kan PCen eksplodere da?
Nei. Vel, vanligvis ikke. I alle fall ikke dersom du ikke bruker Windows Vista eller en Macbook Pro laptop. Men selv da nesten aldri. Ikke bry deg om det. Glem at jeg nevnte det. Bare trykk mykt på tastene.