Batteriloven

1 – Tørrbatterier

§1: Batteriene dine vil tømmes på det mest ubeleilige tidspunkt.
§2: Uansett sett hvor mange forskjellige batterityper du har tilgang på, vil den typen du faktisk trenger ikke være blant dem.
§3: Dersom du er i besittelse av riktig batteritype, vil du mangle minst ett batteri for å dekke behovet.
§4: Dersom finner et tilfeldig batteri av riktig type på depot og pakker det ned uten å studere det nærmere, vil du oppdage at det var det eneste batteriet på depot som var gått ut på dato. Med tre år. Du vil dog ikke oppdage dette før det blir mørkt og du befinner deg langt ute i buskene med flate batterier i lommelyktene.
§5: Dersom du til tross for § 1-4 har med deg riktig antall batterier av rett type som ikke er gått ut på dato, vil du oppdage at batteripolene til utstyret du benytter har eiret eller rustet eller at en kabel mellom batteripakken og utstyret er defekt.

2 – Oppladbare batterier

§6: Selv om du ladet et batteriet rett før du dro ut vil det bli tomt etter 10 minutters bruk.
§7: Dersom batteriet mot formodning er fulladet er lyspæra defekt.
§8: Dersom lyspæra er i orden, se §5.
§9: Når du har bruk for laderen med starthjelp for å få i gang en motor vil du oppdage at noen har sprengt sikringen på batteriladeren, og at du ikke har riktig sikring.
§10: Dersom du mot formodning har riktig sikring eller tjuvkobler med en spiker vil du oppdage at sikringen var gått fordi det var kortslutning i en kabel. Dersom du tjuvkoblet, god bedring og hils sykehuspersonalet.
§11: Når du omsider får strøm på startbatteriet viser det seg at drivstofftanken er tom.
§12: Sjansen for at en mobiltelefon går tom for strøm er direkte proporsjonalt med avstanden til nærmeste lader og eller strømuttak. Dersom du har nødlader med tørrbatterier, se §1-5.