Kursplan for K-Vaffel

Vaffeltilberedingens edle kunst

Tidligere Vaffel C

Leksjon 1:

Dette er en vaffel. En gjennomgang av forskjellige vaffeltyper, hva en vaffel vanligvis består av og prøvesmaking av vaffel uten tilbehør.

Leksjon 2:

Fire eller fem hjerter? Ett tema like brennbart som palestinakonflikten. De forksjellige leire hevder hardnakket at deres antall er det eneste riktige. Enkelte utbrytere taler varmt om alternative vaffelformer som for eksempel Mikke Mus vaffelen.
Diskusjon i grupper, deretter i plenum.
Sette opp argumenter for de forskjellige alternativene.
Nøytralitetsprinsippet, vi i Røde Kors kan ikke ta standpunkt til dette. Vi må være villige til å hjelpe både fire og femhjerters vaffelstekere, samt de med andre spesielle jern.
Praktisk del med blindtest av 4 og 5 hjerters vaffel.

Leksjon 3:

Tilbereding av Toro posevaffel, “Hjelpekorpsvaffelen”. Dette er kjernen i korpsets bruk av vafler, så her gjelder det å følge med. Korrekt dosering av flytende melange er en sentral del her. Det samme gjelder blanding av store mengder røre på en gang uten motorisert eller elektrisk redskap. Deltakerne skal her lære å kjenne igjen korrekt konsistens på ferdig utblandet vaffelmiks.
Gjennomføres som praktisk øving, bland 4 økonomipakker på en gang.
Vaffelmiksing med suboptimalt utstyr demonstreres.

Leksjon 4:

Bruk av vaffelstekemaskin.
Gjennomgang av sikkerhetsforskrifter for bruk av vaffelstekemaskin.
Se på forskjellige typer vaffelstekemaskiner, gjennomgang av hovedbestanddeler.
All bruk av vaffelstekemaskin skal overvåkes av en person med Vaffel B.

Leksjon 5:

Stek og spis prinsippet. Praktisk øvelse, med kø-ordning. Deltakerne skal gjennomføre 2 runder hver. Tilbehør tillatt men ikke påkrevet.

Leksjon 6:

Nødvaffel. Hvordan man lager et nødvaffelsett. Det skal inneholde alt man trenger for å lage ett jern, eventuelt 5 enkelthjerter. Settet skal inneholde ingredienser, opptenningsmekanisme og et provisorisk vaffeljern, feks aluminiumsfolie og en hjerteformet kakeform. Det eneste man skal tilsette er vann og brensel/varme. Settet skal passe i lårlommen på hjelpekorpsuniformen.

Leksjon 7:

  • Tilbehør til vaffel.
  • Syltetøy (hjemmelaget er best).
  • Rømme (seterrømme vs lettrømme).
  • Sukker.
  • Brunost.
  • Gulost.
  • Gammelost.
  • Tacofyll.
  • Forslag?

Leksjon 8:

Drikkevarer. Test og diskusjon. Hva egner seg best, og sammen med hvilket annet tilbehør?